POUZE DNES! VIP SLEVOVÝ KÓD → ECO10 → -10% SLEVA NA VŠECHNO

Kategorie
 
 
 
 
 

Máte dotazy před koupí palandy?

Dětské patrové posteleVšechno, co by rodiče měli vědět o patrových postelích.

Pokud vaše děti sdílejí pokoj, patrová postel je důvtipná možnost, jak ušetřit místo.

Pokud uvažujete o palandě pro své děti, možná budete mít několik otázek než se pustíte do hledání. „Jaký je správný věk dítěte na patrové postele?“ nebo dokonce „jsou patrové postele bezpečné?“, přišli jste na správné místo pro malou radu o dětské posteli.

Jaký je doporučený věk pro palandy?

Přestože neexistuje „univerzální věk pro všechny děti“, kdy jsou připraveny spát na horním lůžku, je nejlepší počkat, až váš mrňous nebude mít alespoň šest let. Ale i když má vaše dítě více než šest let, stojí za to pamatovat, že stále nemusí být připraveno. Pokud si váš prcek ještě netroufá na žebřík a chodí na večerní výlety na WC, nejbezpečnější je zatím vyhnout se hornímu lůžku. U spodního lůžka počkejte, dokud vaše dítě nevyroste z malé postele pro menší děti a bude připraveno přejít na větší dětskou postel. To se obvykle děje ve věku kolem pěti nebo šesti let.

Obecně jsou dětské patrové postele vhodné pro věkové kategorie od 6 do 16 let.

Dětské patrové posteleJaké jsou výhody koupě palandy?

Patrová postel je výborným řešením, pokud se snažíte ušetřit místo pro děti v jejich dětském pokoji. Když děti sdílejí jeden pokoj, máte za úkol vtěsnat do jedné místnosti dvě postele, což někdy není jednoduché.

Takže jestli můžete ušetřit prostor určený pro jednu až dvě postele, tak proč ne?! Navíc, koupě palandy pro vaše děti je často mnohem levnější varianta než koupě dvou samostatných...

A i když vaše děti nesdílejí jeden pokoj, patrová postel je skvělou volbou k přespání. To znamená, že nebudete muset zabírat prostor pro uložení náhradní matrace nebo nafukovací postele.

Navíc mnohé patrové postele nebo vyvýšené postele mají přidán úložný prostor či výsuvné stolky, aby se ušetřilo ještě více místa. Podívejte se na naši báječnou dětskou vyvýšenou postel s vestavěnou skříňkou, výsuvným stolkem a úložným prostorem pod postelí. Takto dokážete ušetřit svým dětem spoustu místa na hraní.

Dětské vyvýšené posteleJsou patrové postele bezpečné?

Jako rodič je přirozené, že se obáváte o změnu prostoru pro spaní svých dětí. Zejména když je horní lůžko vysoko nad zemí…

Ale patrové postele jsou pro děti naprosto bezpečné. Ve skutečnosti může být spodní lůžko bezpečnější než běžné jednolůžko – jelikož matrace je často mnohem blíž k podlaze v porovnání s běžnými postelemi.

A pokud se obáváte, že by se vaše dítě z horní palandy převrhlo, určitě vás uklidní vědomost, že všechny naše palandy jsou vybaveny ochranným zábradlím, které udrží vaše děťátko bezpečně v posteli.

Co se týče nočního lezení po žebříku, nejlepší je počkat, až bude váš prcek dostatečně starý na to, aby mohl s jistotou lézt po schodech bez pomoci. Doporučuje se počkat, až bude vaše dítě alespoň šest let – ale stále existují věci, které můžete udělat, aby byla patrová postel bezpečnější…

Jak mohu učinit patrovou postel bezpečnější pro děti?

Máte-li obavy z nehod na patrové posteli, existují kroky, které můžete podniknout, abyste se ujistili, že si každý užije bezpečný a zdravý spánek.

Zde je postup:

  • Patrovou postel umístěte do rohu místnosti tak, aby postel obklopovaly dvě stěny
  • Vyberte si patrovou postel, která má hlubší schůdky s větším prostorem ke stání
  • Pokud postel neobsahuje zábradlí proti vypadnutí, nainstalujte je na obě strany horního lůžka
  • Pokud je vaše nejmladší dítě na patrové posteli s vaším nejstarším, vyberte si patrovou postel, kde je spodní lůžko patrové postele nízko nad zemí – a ujistěte se, že vaše nejmladší dítě má spodní patrovou postel.
  • Pořiďte si noční světlo a umístěte ho v blízkosti žebříku, aby vaše dítě jasně vidělo, když stoupá po schodech
  • Ujistěte se, že jste mezi horní matrací a stropem nechali alespoň 60 cm.

Jsou patrové postele vhodné pro teenagery?Dětské patrové postele

Patrová postel je ideální pro dospívající děti, které sdílejí jeden pokoj. Protože i když sdílejí pokoj, patrová postel nabízí více soukromí než dvě sousední samostatné postele. A nejen to, ale poskytne to více prostoru pro jejich studium, záliby nebo socializaci.

Patrová postel z masivní skandinávské borovice (vpravo) je pro svou výšku 182 cm ideální pro teenagery. Tato patrová postel s moderním designem bude stylovým doplňkem každého pokoje, než vaše děti vyrostou. A pokud vaše děti jednou přestanou sdílet jeden pokoj, až budou starší, můžete tuto palandu rozložit na dvě samostatné postele.

Najděte patrovou postel, kterou budou vaše děti milovat.

Jste připraveni najít perfektní palandu pro vaše děti? Od zábavných návrhů domků až po stylové a moderní modely, v našem kompletním sortimentu naleznete spoustu možností.

Všechny postele naleznete v naší kategorii dětský pokoj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze