POUZE DNES! VIP SLEVOVÝ KÓD → ECO10 → -10% SLEVA NA VŠECHNO

Kategorie
 
 
 
 
 

Údržba a péče o nábytek z dubového dřeva

Dubový nábytekDub je stále jednou z nejoblíbenějších dřevin pro použití kvalitního dřevěného nábytku. Listnatý strom roste téměř všude na světě a lze jej snadno pěstovat. Zejména Severní Amerika je domovem velké rozmanitosti druhů.

Dub, vysoký až 50 metrů, roste v Evropě iv Jižní a Severní Americe, Eurasii a Severní Africe. Největší rozmanitost druhů se nachází v Severní Americe. K dnešnímu dni je známo 400 až 600 druhů.

Nábytek z masivního dubového dřeva vyzařuje klasickou eleganci a odolnost. Barva dubového dřeva je žlutohnědá až šedožlutá, ale barva se samozřejmě liší v závislosti na druhu dubu a povrchové úpravě dubového nábytku. Ať už jste nedávno investovali do nového dubového nábytku nebo si chcete zachovat krásu svých stávajících kousků, správná péče je nezbytná pro zachování přirozeného šarmu tohoto tvrdého dřeva. V tomto článku prozkoumáme účinné tipy a techniky, jak pečovat o svůj dubový nábytek, aby vypadal co nejlépe iv nadcházejících letech.

Dubový nábytek se může pochlubit výjimečnou trvanlivostí, pevností a odolností. S jeho teplou barvou a robustní estetikou dodá každé místnosti skutečný designový styl. Věděli jste však, že dubový nábytek nabízí víc než jen krásný vzhled? Je také odolný vůči vlhkosti, plísním a škůdcům, zajišťuje dlouhou životnost a spolehlivost, díky čemuž jej má v oblibě stále více zákazníků.

 

Údržba a péče o nábytek z mangového dřeva

Dřevo mango

Každý strom je jedinečný, a proto je jedinečný i každý kus nábytku! Mangové dřevo pochází z mangovníku. Je to tentýž strom, který produkuje sladké masité ovoce známé jako „mango“, vyznačující se slupkou, která se mění ze zelené na červeno žlutou a vnitřek tvoří velká pecka obklopená šťavnatou žlutou dužninou. Jeho „latinský“ název je mangifera indica.

Mangovník je stálezelený a dorůstá průměrné výšky 15 až 18 metrů. Přestože mangovníky lze nyní nalézt po celém světě, pocházejí z Indie, Myanmaru (dříve Barma) a východní Asie. Strom se pěstuje ve většině tropických klimatu kvůli popularitě jeho ovoce. Dřevo se pěstuje většinou v Indii, ale tento průmysl lze nalézt iv mnoha jiných částech světa včetně Keni a Číny.

Nábytek z mangového dřeva je velmi oblíbený pro své odolné vlastnosti, exotický vzhled a jednoduchou péči, zkrátka působí moderně a exkluzivně. Mangové dřevo je trvale udržitelný typ dřeva, neboť pochází ze starých mangových stromů, které již nerodí ovoce. Přirozená barva mangového dřeva je světle až zlatohnědá. Mořením dřevo získává další krásné odstíny. K ochraně před nečistotami a vlhkostí je nábytek z mangového dřeva u nás před prodejem lakován. Mangové dřevo lakované čirým lakem můžete vidět na jídelních stolech nebo konferenčních stolcích, na těchto druzích nábytku se mangové dřevo dokonale ukáže.

 

Jak pečovat o nábytek ze dřeva Sheesham

Dřevo SheeshamSheesham je považován za takzvané vzácné dřevo kvůli jeho extravagantnímu a jedinečnému povrchu. Vzrušující kresba dřeva je velmi výrazná a zároveň charakteristická pro dřevo Sheesham. Mnohé možné odstíny hnědé jsou dokonale zdůrazněny silným, vlnitým zrnem a sahají od tmavě červenohnědé až po světle medový tón. Dřevo Sheesham je velmi odolné a tvrdé dřevo s jemnou strukturou pocházející z Indie. Jelikož se však stromy velmi snadno pěstují, nábytek vyrobený ze dřeva Sheesham je navzdory své exkluzivitě cenově dostupný. Toto tropické dřevo je považováno za jedno z nejlepších dřevin pro výrobu nábytku. Je až 1,6krát tvrdší než dubové dřevo, a proto je obzvlášť odolné a trvanlivé. Právě proto dřevo sheesham ve skutečnosti nevyžaduje mnoho speciální péče, avšak za předpokladu, že chcete, aby váš výjimečný kus nábytku ze dřeva Sheesham vypadal co nejlépe, je třeba mít na paměti několik důležitých věcí.

Nejprve se podívejme, kde jste se rozhodli umístit svůj kus nábytku. V ideálním případě byste měli zajistit, aby váš nábytek ze dřeva Sheesham nebyl vystaven přímému slunečnímu záření, neboť to může změnit barvu nábytku. Nábytek by měl být umístěn v prostorách s poměrně stálou a stabilní teplotou, ne příliš vysokou a ani ne příliš nízkou. Neměl by být příliš blízko zdroje tepla, jako je oheň z krbu nebo radiátor, a neměl by být ani v zimní zahradě nebo koupelně, kde může vlhkost vést až k deformaci, třepení nebo praskání sheeshamového dřeva.

 

Skutečně účinný ekologický postřik na plevel

V dnešním článku si povíme něco o skutečně účinném a hlavně ekologickém postřiku, jehož hlavní složkou je ocet. Na internetu najdete spoustu článků o tom, jak si vyrobit postřik v domácích podmínkách s obsahem octa. No nakonec zjistíte, že tento postřik nefunguje.

Plevel už zřejmě potrápila každého vlastníka zahrady. Zbavit se jí není jednoduché, o to víc pokud jste ekologicky založení a hledáte přírodní řešení. My jsme si vyzkoušeli vyrobit vlastní postřik, jehož složkou je ocet. Pozor, ale ne ocet, který běžně koupíte v potravinách. K výrobě budeme potřebovat 20% ocet. V běžných obchodech zakoupíte ocet 8%, který při této koncentraci není účinný.

Na výrobu jsme použili 20% ocet bez ředění vodou a ekologické tekuté mýdlo. Mýdlo působí jako smáčedlo, to znamená, že se přilepí na povrch listů a nestéká. Delší vydrží a nesmyje ho ani lehčí přeháňka. Postřik promícháte a můžete jít na to! Pamatujte, ale, že postřik nepůsobí selektivně, jakoukoli rostlinu zasáhne, spálí ji. Postřik nejrychleji funguje na pampelišku lékařskou, která je zničena do 2 hodin. Jde sice o léčivou, ale zároveň agresivní rostlinu, která se rychle rozmnožuje semeny i kousky kořenů. Často se objevuje v trávnících a na intenzivně zavlažovaných místech.

 

Máte dotazy před koupí palandy?

Dětské patrové posteleVšechno, co by rodiče měli vědět o patrových postelích.

Pokud vaše děti sdílejí pokoj, patrová postel je důvtipná možnost, jak ušetřit místo.

Pokud uvažujete o palandě pro své děti, možná budete mít několik otázek než se pustíte do hledání. „Jaký je správný věk dítěte na patrové postele?“ nebo dokonce „jsou patrové postele bezpečné?“, přišli jste na správné místo pro malou radu o dětské posteli.

Jaký je doporučený věk pro palandy?

Přestože neexistuje „univerzální věk pro všechny děti“, kdy jsou připraveny spát na horním lůžku, je nejlepší počkat, až váš mrňous nebude mít alespoň šest let. Ale i když má vaše dítě více než šest let, stojí za to pamatovat, že stále nemusí být připraveno. Pokud si váš prcek ještě netroufá na žebřík a chodí na večerní výlety na WC, nejbezpečnější je zatím vyhnout se hornímu lůžku. U spodního lůžka počkejte, dokud vaše dítě nevyroste z malé postele pro menší děti a bude připraveno přejít na větší dětskou postel. To se obvykle děje ve věku kolem pěti nebo šesti let.

Obecně jsou dětské patrové postele vhodné pro věkové kategorie od 6 do 16 let.

 

Franck & Fischer - dánský design

Franck & FischerHravé a ekologické, je charakteristickým znakem našich dánských designových organických hraček. Naším cílem je stimulovat dětskou fantazii a zvědavost jasným grafickým vyjádřením a různými hmatovými plochami pro rozvoj motorických dovedností. Naše výrobky jsou inspirovány barvami přírody a světa zvířat. Jsou navrženy se zaměřením na funkčnost, hodnotu a bezpečnost a jsou vyráběny udržitelně a zodpovědně. Všechny hračky jsou vyrobeny z organické bavlny. Vítejte a objevte náš svět organických hraček, tašek, výrobků pro interiér a mnohem více.

Naši dodavatelé

Všechny textilní výrobky Franck & Fischer se vyrábějí na dálném východě - na Srí Lance, v Číně a Indii. Dřevěné výrobky pocházejí z Rumunska. Každá hračka nebo taška prochází pečlivým procesem výroby, aby produkt odpovídal vysokým standardům kvality a vzorovému designu. To vyžaduje vysokou úroveň kvalifikace pracovníků, kteří vyrábějí naše výrobky. S našimi dodavateli máme úzký a osobní vztah. Pravidelně je navštěvujeme, abychom udrželi spolupráci na vysoké úrovni a zajistily vysokou kvalitu našich výrobků.

Většina našich dodavatelů vlastní certifikát GOTS (Global Organic Textile Standard). Norma specifikuje očekávané ekologické a pracovní požadavky při výrobě textilu a oděvů pomocí ekologicky vyráběných surovin. Dodavatelé jsou navíc také součástí SEDEX, globální členské organizace zaměřené na zlepšování etických a zodpovědných obchodních postupů. Dodavatelé jsou předmětem auditu prostřednictvím SEDEX Member Ethical Trade Audit (SMETA), přední metodiky etického a sociálního auditu. Všechny hračky od společností FRANCK & FISCHER odpovídají evropským standardům CE. Zaručujeme, že všechny naše výrobky jsou zdravotně nezávadné a bezpečné pro všechny děti.

 

Purenn - síla severské přírody

Purenn

Purenn se specializuje na výrobu ekologických čisticích prostředků pro domácnost a pracích prostředků, jakož i výrobků pro péči o pokožku. Jako výrobce certifikovaných, účinných a ekologických výrobků jsme hrdí na své 100% přírodní a ekologicky nezávadné účinné látky.

Rostliny na severu Evropy rostoucí v nepředvídatelných a neustále se měnících podmínkách přežijí i ty nejnepříznivější situace. Nízké teploty a vítr zajišťují, že jsou odolné a plné přírodních dobrot. Bereme esence z těchto rostlin a bobulí, v některých případech je mícháme s extrakty rostlin z jižních zahrad a vyrábíme ekologické čisticí prostředky na různé účely a povrchy.

Naše výrobky jsou přírodní, účinné, šetrné k pokožce a ohleduplné k životnímu prostředí. Věříme, že vše, co používáme, by se mělo bezpečně vrátit do přírody, aniž by způsobovalo újmu. Toto je náš způsob, jak poděkovat přírodě za vše krásné, co nám dává.

Přírodní složky - logická volba

80% látek absorbujeme přes pokožku, dýcháme vzduchem a chemikálie, které jsou v čisticích prostředcích nevědomky konzumujeme z nádobí, a tím se dostávají do našeho trávicího systému. Každý den pracujeme se všemi druhy pracích a čisticích prostředků, proto je důležité, aby byly bezpečné. Chemické přísady ve výrobcích na čištění domácnosti často vytvářejí okamžitý efekt čistoty, jasu a svěžesti, ale ve skutečnosti jsou zbytečně agresivní a nebezpečné. Látky jako optické rozjasňovače, amoniak, fosfáty jsou agresivní složky, které jsou pro lidi, zvířata a přírodu škodlivé a každou z nich je možné nahradit složkami přírodního původu!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze